Header

8 lessen a 60 minuten Eur 115,-
Trainingslocatie; in en om Barendrecht op openbaar terrein.

We trainen in kleine groepjes van maximaal 3 honden zodat er voldoende tijd is om iedere combinatie individueel te benaderen.

De speurlessen worden meestal op zondagochtend gegeven maar bij voldoende aanmeldingen is een andere dag ook een optie.

 

De hobby van uw hond samen delen;
De wereld van een hond bestaat voornamelijk uit geuren. Hij doet daarom niets liever dan snuffelen. Wat is nou leuker dan de hobby van je hond samen te delen door zoekwerk met hem te gaan doen.

 

Wat is zoekwerk?

Bij de cursus Speuren I houden we ons bezig met het zoekwerk. De hond zoekt zijn/haar speeltje door vrij rond te lopen en lucht te vangen. De hond is tijdens het zoeken los van de lijn. (Als uw hond niet los van de lijn kan dan gebruiken we een lange lijn.)
Het zoeken wordt op een positieve manier in kleine stapjes uitgebouwd zodat het een echt feestje voor uw hond is. U zult versteld staan hoe goed de neus van uw  hond is.

Buiten dat het speuren erg leuk is om te doen, is speuren goed voor de relatie baas hond omdat je echt moet samenwerken. U geeft het zoekgebied aan en uw hond gebruikt zijn neus om het speeltje te vinden.
Door het zoekwerk  leren de honden zich beter te concentreren op een taak. Dit kan hyperactieve honden helpen om wat rustiger te worden.
Ook kan het zoekwerk voorkomen dat uw hond probleemgedrag ontwikkeld.  Sommige honden vertonen ongewenst gedrag zoals naar alles blaffen op straat, najagen van alles wat beweegt zoals een blaadje, een kat of een jogger. Dit kan aangeleerd gedrag zijn omdat hij zichzelf daarmee beloont. De kat gaat immers weg en de jogger rent ook verder. Maar vaak ontwikkeld een hond dit omdat hij zich verveeld. Door met hem te gaan speuren komt hij beter in zijn vel te zitten en in combinatie met gehoorzaamheidsoefeningen zal dit grote verbeteringen geven.

Voor oudere honden is het ook erg goed om te speuren. Het houdt de geest scherp. Onderzoek heeft aangetoond dat bejaarden die regelmatig bingo spelen sneller denken en alerter zijn dan leeftijdsgenoten die dat niet doen. Het is geestelijke gymnastiek. Ook voor de ouder wordende hond is het belangrijk om de geest scherp te houden. Een goede manier om dit te doen zijn zoekspelletjes.

Als uw hond nog niet kan apporteren dan is het raadzaam om eerst de apporteerlessen te volgen.

U kunt al komen speuren als uw hond 5 maanden oud is.

  • uitleg hoe een hond speurt inclusief hand-out
  • Zoeken van verschillende speeltjes cq voerdummies
  • Zoeken van voorwerpjes zoals handschoen, sleutelhanger enz. enz.
  • Zoekgebied wordt langzaam uitgebreid

 

 

Klik hier om te zien wanneer een nieuwe cursus start.