slider-home
Katy Roobol

Mijn naam is Katy Roobol
(Eigenaar Dogspirit en begeleider/coach)

Sinds januari 2005 ben ik eigenaar van hondenschool Dog Spirit. Honden zijn mijn grote passie. Ik vind het fantastisch om mijn kennis mbt honden gedrag over te brengen naar andere mensen zodat zij net zo veel van hun hond (en) kunnen genieten als ik. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik gek op dieren. Allerlei dieren zijn al de revue gepasseerd. Konijnen, geiten, duiven, honden, poezen, een paard, een parkietje. Al vanaf dat ik heel jong was wist ik dat ik iets met dieren wilde gaan doen. Toen ik 18 jaar was startte ik met een hondentrimsalon (vachtverzorging). Door omstandigheden moest ik na een jaar stoppen en heb ik jaren op kantoor in de verzekeringen gewerkt. 15 jaar later heb ik na een gedegen stageperiode het vak van hondentrimster weer opgepakt. Eerst in combinatie met kantoorwerk en later fulltime. Doordat ik thuis werkte was het ook mogelijk om zelf een hond te nemen.Spike de Australian Cattldog kwam in mijn leven. Wat heb ik veel van die hond geleerd. Ik ging naar een hondenschool en was behoorlijk fanatiek met trainen. Ik kreeg wel sterk het gevoel van dit moet toch ook anders kunnen. Meer op een positieve manier. Spike luisterde namelijk wel erg goed maar was toch wel vaak gestrest. Dit heeft er voor gezorgd dat ik ben begonnen aan de opleiding voor instructeur.

Simone

Mijn naam is Simone
(Begeleider/coach)

Honden zijn mijn passie. Ik vind het fantastisch om alles te leren over gedrag, houding en communicatie van honden. Een aantal jaar geleden deed ik met 1 van mijn honden Jodi de Opstartcursus bij Dogspirit. Deze manier van opvoeden sprak mij erg aan en heb daarom daarna nog een aantal cursussen bij Dogspirit gevolgd. Ik was toen al bezig met mijn opleiding voor Hondengedragstherapeute en toen Katy dat hoorde heeft ze me gevraagd of ik het leuk zou vinden om na een inwerkperiode bij Dogspirit les te komen geven. Naast de opleiding die ik al volgde ben ik ruim een jaar door Katy intern opgeleid en geef sinds een aantal jaren zelfstandig les bij Dogspirit.

De reden dat ik mijn opleiding tot gedragstherapeute ben begonnen kwam door 1 van mijn eigen honden. Namelijk Benij. Mijn honden waren makkelijk te trainen/op te voeden en luisterden dan ook goed. Totdat Benji een afgescheurde kruisband kreeg. Ze ging uitvallen naar andere honden. Dit was voor mij een reden om mij verder te verdiepen in hondengedrag, want er moest toch iets aan te doen zijn. Mijn nieuwsgierigheid en passie was geboren en ik ben allerlei opleidingen gaan volgen.

 

 

©2024 Dogspirit - Barendrecht ( Rotterdam )